Grautaneset
Beliggenhet

Beliggenhet

Du har hele Grautaneset for deg selv

Som man kan se av videoen ovenfor, er Grautaneset et spennende og uberørt naturområde. Her er det mulig å komme seg langt bort fra hverdagens mas og stress. Domen er plassert 300 meter fra veien, og avstanden fra domen til sjøen er også 300 meter. Fra domen har du utsikt over hele Soleimsundet, med fjell som strekker seg opp til 900 meter over havet.

Aure kommune, og spesielt øya Stabblandet hvor vi finner Grautaneset, er kjent for fantastiske turmuligheter på fjellet. Det er to fjellkjeder på Stabblandet, den kompakte Innerbergssalen/Stabben langs vestsiden av øya og fjellene Storøra og Litløra som fortsetter i en mindre bergrygg langs østsiden av øya. Mellom disse ligger dalen Soleimsdalen. Innerbergsalen er med sine 908 moh forøvrig høyeste fjelltopp i Aure kommune, og sør-Norges høyeste øytopp. Øya Tustna ligger like over sundet for Grautaneset, her er det også gode turmuligheter.

Flyplassen i Kristiansund ligger ca 50 minutter unna Grautaneset med bil og ferge. Kjøretur fra Trondheim tar 2 timer og 40 minutter. Kommer du med bil så får du egen parkeringsplass. Fra parkeringsplassen til domen er ca 300 meter og det tar fem minutter å gå på skogssti. Har du lyst til å se video fra skogsstien ned mot domen, klikk på denne linken.